Rakennustyöt käynnistyivät Iivantiirassa

Kevät tuli ja routa suli. Nyt on hyvä ajankohta aloittaa valokuituverkon rakennustyöt. Iivantiira otti varaslähdön rakentamalla ensimmäiset 15 liittymää Hietalahteen, kyläkoululle ja kyläyhdistyksen omistamalle rivitalolle.

Lipukan Kuidun Matti Heikkinen asentaa Iivantiiran rivitalon asuntojen liittymiä
Lipukan Kuidun Matti Heikkinen asentaa Iivantiiran rivitalon asuntojen liittymiä

Koululla rakennustöitä suorittanut Voitto Pulkkinen kaivoi myös rivitalon tontilla. Vaikeimmat kohteet rakennettiin lapiotyönä. Kaapelinvetoa varten tarvittiin kelanpurkulaite, joka rakennettiin Matti Heikkisen laudoista ja romuputkesta.

Sitten kaapelit vedettiin paikoilleen, jonka jälkeen ELY:n rahoittama osuus oli jo valmiina. Asunnoissa tapahtuvat asennukset eivät kuulu NOSTE-hankkeen tuettuun osuuteen. Ne ovat osuuskunnan liiketoimintaa. Niinpä työt suoritettiin yhdessä paikkakunnalla toimivan yrityksen kanssa.

Talojen väliin asennettiin putki, josta kaapeli vedettiin narulla. Kotitalouden osuus alkaa siistillä suojakourulla.
Talojen väliin asennettiin putki, josta kaapeli vedettiin narulla. Kotitalouden osuus alkaa siistillä suojakourulla.