Laitetilat valmistuivat

Kustannustehokkaasti rakentava osuuskunta hyödyntää kylien voimavaroja jotta verkko voidaan tuottaa mahdollisimman edullisesti. NOSTE-hankkeen laitetiloina on Iivantiiran kyläyhdistyksen omistama kylätalo, Kuusamonkylän kaupan varasto, Härmänkylän metsästysyhdistyksen kämppä, Ylä-Vieksin kyläyhdistyksen kylätalo ja Kuhmon kaupungin ylläpitämä koulu.

Kuusamonkylän laitetilaremontin suorittaja, kirvesmies Markus Tampio, esiintyy tällä kertaa talkootyöläisenä
Kuusamonkylän laitetilaremontin suorittaja, kirvesmies Markus Tampio, esiintyy tällä kertaa talkootyöläisenä

Tällä tavoin vältytään laiterakennuksen hankkinnalta ja kalliin sähköliittymän rakennuskuluista. Iivantiirassa selviydittiin karttahuoneen siivoustalkoilla, Kuusamonkylällä, Härmänkylällä ja Hietaperässä tehtiin talkoovoimin pintaremontti jossa kohennettiin lämpöeristystä ja vaalittiin pölyttömyyttä.

Näin menetellen viisi kertaa 20 000 euroon kohoava kustannus kutistuu pelkkiin aktiivilaitekustannuksiin ja talkootyöllä aikaansaatuihin pintaremontteihin.

Alpo Härkönen sai avustajansa kanssa valmiiksi Hietaperän laitetilan muutostyöt joulukuun vaihteessa. Ammattitaitoisesti suoritettu remontti suoritettiin hankesuunnitelman mukaisesti vastikkeettomana työnä.