Talkoorakentaminen etenee vauhdilla

Alhaalta ylöspäin rakentuva talkootyö muodostaa NOSTE-hankkeen selkärangan. Talkootoiminnan organisoiminen on oma haasteensa, mutta sitten kun punaisen langan pää on löytynyt loksahtavat ratkaisut nopeasti paikoilleen.

Talkoorakentamista Hiidentauksentiellä
Talkoorakentamista Hiidentauksentiellä

Kun Ylä-Vieksille saatiin kaapelia ja muuta rakennusmateriaalia, ovat työporukat ryhtyneet rakentamistehtäviin. Meneillään oleva työ ruokkii innostusta: Hiidentauksentiellä saatiin neljä uutta liittymää heti kun Matti Niskasen ohjaama aura rupesi kyntämään tienlaitaa.

7.8.2014 pidetyssä työkokouksessa puhuttiin jo pelkkää asiaa kiinteistösuunnitelmien laatimisesta, reittien muuttamisesta, työturvallisuudesta ja nopeasti syntyvien uusien rakenteiden kirjaamisesta. Ylä-Vieksillä on monenlaista osaamista ja nyt pitää valita paikallinen työjohto niin että työ etenee hyvässä järjestyksessä.

Kaapelin vetoa Kokkovaarantiellä
Kaapelin vetoa Kokkovaarantiellä

Iivantiirassa on tehty työtä kahdella työmaalla. Hietalahdessa saatiin aikaan kaksi uutta liittymää kun sähkötolppien varaan rakennettu ilmakaapeli muutettiin maakaapeliksi.

Yhteys Hietalahteen rakentui Kokkovaarantietä pitkin kun uuttera kyläyhdistyksen johtaja, Voitto Pulkkinen kaivoi uraa tien penkereeseen. Pekka Niskanen rakensi telineen traktorin kärryä varten, tilaamalla Nopan konepajalta laakeroidut kiinnikkeet.